Sofia Härdig/Kathy Hinde/Guy Bartell + Soil Collectors

Kalenderinfo

Arrangör:
Dag:
2014-11-27
Tid:
19:00
Stad:
Västerås
Plats:
Typ:

dubbelkonsert i Box1!

Sofia Härdig/Kathy Hinde/Guy Bartell
Sofia Härdig och Kathy Hinde möttes när de bägge spelade på Norbergfestivalen. Kathy framförde då visuella verk och har sin bakgrund både inom visuella konst och musik. Sofia mötte Guy Bartell när han spelade sin musik till den ryska stumfilmen Turksib från 1929 på Inkonst i Malmö. Trion har en stark förankring i kombinationen av musik och visuell konst. Sofia Härdig har därutöver lång erfarenhet att arbeta med dansare,, film och teater.

Sofia har lång erfarenhet att arbeta med dansare,, film och teater.

Sofia Härdig - röst, processerad röst, gitarr
Guy Bartell - processerad Gong [GB]
Kathy Hinde – processerade objekt och visuella komponenter [GB]

Soil Collectors
Soil Collectors grundades sommaren 2010 efter att ha lärt känna varandra då de studerade improvisation på “Artisten” Högskolan för Scen och Musik. De har turnerat tillsammans med artisten Lovisa Samuelsson i Kanada, USA, Tyskland, Schweiz, Frankrike och i Sverige har de bland annat spelat på Nefertiti under arrangemang av “Vi drar på jazzklubb”. I dec 2012 släpptes Soil Collectors första album med releasefest den 19 december på Göteborgs Dramatiska Teater. År 2013 års spelade dom på 12 points Festival i Dublin, Ställbergs gruva och Umeå Jazzfestival. Under 2014 kommer Soil collectors att spela in sitt andra album.

…två improviserande röstkonstnärer till egen liveelektronik och slagverk. Sådana totalt frigjorda seanser förekom på 60-talet, men dåets flumton fick nu ett nytt bett och allvar mot vår ovissa framtid, men ändå med positiv optimism, glädje, skönhet och kraftingivande energi. – Borås Tidning / Rolf Haglund

Hannah Tolf – voice, electronics
Isabel Sörling – voice, electronics
Jonathan Albrektson – drums, synts, voice