RANK har ny verksamhetsledare

tors, 05/12/2016 - 22:04

Sedan drygt en vecka tillbaka har Rank en ny verksamhetsledare. Efter Sven Rånlunds långa och idoga arbete tar Johan Redin över kampen för föreningarnas möjligheter att fortsätta sitt betydelsefulla arbete med att bredda utbudet inom det svenska musiklivet. En del av er har säkert träffat honom i hans tidigare arbete med tidskrifterna Nutida Musik och Soundofmusic, eller i publika sammanhang där han föreläst eller modererat samtal om konstmusik, estetik och kulturpolitik.

- Att arbeta för det fria musiklivet ligger mig nära om hjärtat, säger Johan Redin. Det är inte någon enkel match, men tidigare år visar att det är möjligt – med stor framgång – att skapa ekonomiskt stöd för turnésubventioner, residenser och projekt inom den nationella konstmusiken. Detta ska jag arbeta för! Det är också viktigt att föreningarnas verksamhet får den mediala uppmärksamhet de förtjänar. Mina erfarenheter av musikjournalistiken och arbetet som akademiker inom det estetiska fältet använder jag gärna för att kommunicera RANKs verksamheter utåt och förhoppningsvis förinta fördomar om konstmusik och bredda den annars tämligen snäva musikbevakningen på kultursidorna. Det är en stor ära att få styrelsens förtroende att leda RANK mot nya mål.

RANKs kansli flyttar nu från Göteborg till Västerås och nya kontaktuppgifter hittar ni under fliken Om RANK ovan.

Uppdaterad:

tors, 05/12/2016 - 23:55