Tetuzi Akiyama Trio

Tetuzi Akiyama.jpg Trio.jpg

Tetuzi Akiyama, Magnus Granberg, Henrik Olsson.

 

Medverkande:

Tetuzi Akiyama, akustiskt gitarr, Magnus Granberg, klarinett, Henrik Olsson, slagverk, elektronik

RANK-turné:

Fylkingen, Stockholm
Lamour, Gävle
NorrlandsOperan, Umeå
Nya Perspektiv, Västerås
Levande Musik, Göteborg

Info:

Den japanske gitarristen Tetuzi Akiyama är en portalfigur inom den globala scenen för elektroakustisk improvisationsmusik som vuxit fram de senaste decennierna. Hans musik ansluter sig inte till någon dogmatik, utan sammanflätar influenser från såväl countryblues som senmodernism med spännande mångtydigheter bortom musikaliska trender och begrepp. Förutom samarbeten med mängder av improvisationsmusiker som Otomo Yoshihide, Toshimaru Nakamura och Oren Ambarchi har han även arbetat med tonsättare som Antoine Beuger och popmusiker som David Sylvian.

Trion med Magnus Granberg och Henrik Olsson uppstod hösten 2013 när de gick in i studion för att spela in en serie fria improvisationer. De gav också några konserter, bland annat på Göteborgs Konsthall.

Granberg och Olsson har även de uppmärksammats för sitt arbete inom den nya improvisationsmusiken, och båda är medlemmar i kammarensemblen Skogen, vars musik i gränssnittet mellan noterad och improviserad kammarmusik rönt internationellt erkännande. Se fram emot en fjäderlätt tungviktare - klangligt, rumsligt, reduktionistiskt, djärvt och mänskligt!

RANK-kontakt:

Tony Blomdahl: tony@rankmusik.se