Nymus (Härnösand)

Föreningen NYMUS (Ny musik) i Härnösand är en av Sveriges nordligaste renodlade arrangörer för nutida konstmusik och har under åren presenterat många av landets främsta musiker inom den nya svenska konstmusiken. Konserterna sker bl a på Härnösands folkhögskola och Länsmuseet Murberget. På Härnösands folkhögskola finns även sedan 1998 en studio för elektroakustisk musik.

Föreningen har som målsättning att bevaka utbudet av nutida musik samt arrangera konserter av såväl lokala tonsättare, som tonsättare på riksplanet. Föreningen har ett fruktbart samarbete med Scenkonstbolaget/musik när det gäller musik i allmänhet och elektroakustisk musik i synnerhet.

Under 2006 startades projektet EKO, en kompositionsutbildning för ungdomar mellan 14 – 25 år, med medel från Allmänna Arvsfonden och i samverkan mellan NYMUS, Kapellsberg/Härnösands Folkhögskola och Musik i Västernorrland.

Konstnärligt ansvarig för NYMUS är kompositören Peter Lyne, föreståndare för musiklinjen Kapellsberg och även ordförande i RANK.

Share this…

Kontakta Nymus

Kontaktperson: Björn Eriksson

Tel: