Foto: Mattias Ek/Stockholm Stad

Centralplan (utanför Musikhuset), Gävle C  12-14 november

Ljudbänken är en specialtillverkad, ambulerande bänk framtagen av Audiorama för ljudkonst i det offentliga rummet. Bänken är konstruerad av
Jonas Wahlström och har sedan hösten 2017 stått på olika platser och orter i landet.


Marta Forsberg, Chmury / Clouds / Moln (2018)

Marta Forsbergs verk för Ljudbänken är ett försök att gestalta ett rum av medfött mellanförskap. Att växa upp med två olika kulturer fast i ett samhälle, förmågan att kunna kamouflera sig och uppträda i olika rum . ”Chmury / Clouds / Moln” är en kärleksförklaring till mellanförskapet, ett tillstånd på samma gång rastlöst och utestängt, som befriande och himmelsvitt.
Läs mer om verket: Ljudbänken #2: Tensta – Marta Forsberg

Leo Correia de Verdier, Det går över (2019)

Ljudverket Det går över är ett försök att trösta lyssnaren. Ljuden – Leo Correia de Verdiers egen röst och Adina Sabins cello – kombineras med rundgångar och resonanser i en stor plåt.
Läs mer om verket: Ljudbänken #4: Hökarängen – Leo Correia de Verdier

Kim Hedås, Visit (2019)

”Visit” är ett fyrkanaligt elektroakustiskt verk, komponerat för Ljudbänken, som anknyter till Fatbursparkens historia och de människor som genom årtusenden har vistats i och passerat parken.
Läs mer om verket: Ljudbänken #5: Södermalm – Kim Hedås

COH, CURE FOR HUMANITY (2020)

”Cure for Humanity” (bot för mänskligheten) är en koral på ett språk som inte existerar, framförd av artificiella röster och med avsikten att skapa en gemensamhetens miljö, likvärdigt fridfull, attraktiv eller obekväm för människor från alla världens hörn. Verket beställdes för Ljudbänken c/o Soltorget och har även presenterats i samarbete med Gallery Spazioersetti för “Ljudbänken Extended” i Italien.
Läs mer om verket: Ljudbänken #6: Soltorget – COH

Erik Peters, Skyltar och pilar(2021)

Tommy Wahlström, Fågeln (2021)

Hanna Hartman, Stilla liv (2021)

Dessa tre verk är ljudande tolkningar av tre fiktiva konstverk som beskrivs i text, skapade av konstnärerna Astrid Scott, Eva Klang och Cecilia Artemicia Ramstedt inom ramen för projektet Kulturutmaningen; Skissa loss 2020/2021 – ett samarbete med Synskadades riksförbund. Verken har tidigare presenterats för “Ljudbänken på Taket” c/o Kulturhuset Stadsteatern och “Ljudbänken Extended” i Italien.

Marcus Wrangö, Implosion Phase (2021)

”What if your brain had quarterspheres instead of hemispheres, and all four where running in different speeds? Could we then experience different phases at the same time, and would the time be experienced in different speeds?” Uruppfört under Ljudbänken c/o Haninge Kulturhus.

Magnus Bunnskog, Ljus-a, mörr. Kk. (2021)

Text-ljudkomposition i fyra kanaler. Uruppfört under Ljudbänken c/o Haninge Kulturhus.
Läs mer om och följ Ljudbänken:
audiorama.se/ljudbanken
instagram.com/ljudbanken


Share this…

VILL DU HA MER?

ANMÄL DIG RANKs NYHETSBREV OCH FÅ KOLL PÅ SENASTE NYHETERNA OCH VIKTIGA DATUM

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.

Rulla till toppen