Deltagare klara för Kalvs Kompositionsakademi

Förhoppningsvis har läget i och med coronaspridningen lagt sig till sommaren så det finns chans att besöka den populära Kalvfestivalen i augusti. Hittills är ensemble mosaik och RAGE Trombones bokade, och fler akter meddelas under våren.

Kalv har nu utsett årets kompositionsstudenter för deras projekt Kompositionsakademin. Urvalsprocessen, som omfattade 167 sökande, var naturligtvis svår eftersom det bara finns åtta platser. Nu välkomnas alltså följande studenter att ta del av Kalvs internationella kompositionsakademi 2020 tillsammans med lärarna Clara Iannotta och Dmitri Kourliandski samt de inbjudna (men ännu inte fullt tillkännagivna) ensemblerna:

Aled Smith (England), Alyssa Aska (Österrike/Kanada), Anton Lindström (Sverige), Daniel Allas (USA), Daniil Pilchen (Nederländerna/Ryssland), Dmitriy Efremov (Ryssland), Kajsa Antonsson (Tyskland/Sverige) och Rachel C. Walker (Tyskland/Kina).

Share this…
Posted in

Johan Redin

Johan Redin är RANKs verksamhetsledare som kämpar för föreningarnas möjligheter att upprätthålla arbetet med att bredda utbudet inom det svenska musiklivet. En del av er har säkert träffat Johan i hans tidigare arbete med tidskrifterna Nutida Musik och Soundofmusic, eller i offentliga sammanhang där han föreläst eller modererat samtal om konstmusik, estetik och kulturpolitik.