Sök projektmedel hos Ideell Kulturallians!

För alla medlemmar i Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik finns nu möjligheten att söka medel för upp till 100 000 kr inom Ideell Kulturallians stödprojekt Kulturens kapillärer.

Ideell kulturallians har beviljats stöd från Postkodstiftelsen om nio miljoner kronor för att under 2021 genomföra projektet ”Kulturens kapillärer – Stöd och utveckling av den ideella kultursektorn under coronakrisen och i en återuppbyggnadsfas”. Satsningen är till för att stötta lokala kulturföreningar runt om i Sverige som nu måste övervintra i restriktionernas tid. Kulturens kapillärer ger stöd till projekt som vill pröva smittsäkra sätt att mötas, testa nya tekniker och tjänster eller som behöver det där extra stödet för att kunna övervintra. Allt för att ideellt verksamma kulturföreningar ska få en bra start när restriktionerna kring pandemin lättar och utvecklas under denna frustrerande väntan.

Ansökan är öppen till 7 april och svar väntas redan i maj. Det är lätt att söka krisstödet och de hjälper med eventuella frågor på vägen. IKA håller dessutom i två webbinarier den 8 mars och den 15 mars där ni får veta mer om vilka projekt som kan få stöd och hur det söks.

RANK uppmuntrar alla våra medlemmar att söka! Mer om stödet finner ni här hos Ideell Kulturallians.

Share this…
Rulla till toppen