Fylkingen

Fylkingen är en förening och scen, i huvudsak bestående av utövande konstnärer, för ny musik och intermediakonst. Fylkingen grundades 1933 som en kammarmusikförening men har under åren utvecklat sin verksamhet mot nya experimentella och oetablerade former av samtida konst och musik.

Fylkingen var under 1960-talet den drivande kraften bakom grundandet av EMS (dåvarande Elektronmusikstudion sedermera Elektroakustisk musik i Sverige) och dessa organisationer har sedan dess fortsatt sitt nära samarbete. Under de senaste tio åren har Fylkingen och EMS sina lokaler i samma byggnad, Münchenbryggeriet i Stockholm.

Idag producerar Fylkingen årligen över hundra föreställningar med kammarmusik, improviserad musik, modern dans, intermedia, text-ljudkompositioner, bildspel, videokonst, performance och installationer. Utöver detta genomför Fylkingen årligen en rad skolföreställningar samt bedriver en pedagogisk verksamhet för barn och ungdom, ofta i samarbete med andra institutioner runt om i landet. Föreningen driver också sedan 1970-talet skivbolaget Fylkingen Records. Sedan år 2000 ger vi ut nättidskriften, Hz som uppdateras sporadiskt. I samband med föreningens 60-års- jubileum 1993 utgav Fylkingen en bok om föreningens historia fram till 1990 och i samband med 80-årsjubileet 2013 utkom en del 2 som sträcker sig från 1990-talet fram till idag.

Ort:Stockholm
Kontaktperson:Se hemsida för aktuell person
E-mail:intermedia@fylkingen.se
Webplats:https://fylkingen.se/
Telefon:08-84 54 43
Share this…
Rulla till toppen