Dags att fira 20-åringen!

Med stor glädje och lika stort slit med logistik, musik och budget är nu det mesta klart inför förbundets 20-årsjubileum, som går av stapeln 12-13 november i Gävle. Särskilt glada är vi för att förbundets medlemmar fick föreslå de musikaliska inslagen, som spänner över performance, improvisation, nutida och ljudkonst. Under två dagar får vi se Da Schwabbers, Anne Pajunen, GAHLMM, Ann Rosén, Unaussprechlichen Kulten och brittiska Abigail Toll.

Födelsedagskalaset äger rum i Musikhuset, den vackra gamla sjömanskyrkan som ligger bara några meter från tågstationen. Det är fri entré och Musikhuset har en fantastiskt mysig restaurang och bar på bottenplan där Civilistjävel! dj:ar konstmusik på fredagsafton och Visual-kollektivet Nonagon trollbinder oss på lördagsaftonen.

Novemberfesten invigs på fredag kl 17 med ett samtal om Riksförbundets historia – och framtid – med personer från både den nuvarande styrelsen och tidigare ledning. Sedan tar firandet vid i dagarna två! Hur firar man egentligen ett riksförbund, där huvuddelen består av allt det som sker och klingar ute bland landets arrangörer? Det är något av det vi försöker ta reda på under dessa dagar i Gävle. Om ett år, hösten 2022, kommer vi också att få ta del av en bok om RANK och medlemmarnas historia och aktivitet.

Förbundets styrelse hälsar er välkommna!

PROGRAM hittar ni här!

Share this…
Posted in

Johan Redin

Johan Redin är RANKs verksamhetsledare som kämpar för föreningarnas möjligheter att upprätthålla arbetet med att bredda utbudet inom det svenska musiklivet. En del av er har säkert träffat Johan i hans tidigare arbete med tidskrifterna Nutida Musik och Soundofmusic, eller i offentliga sammanhang där han föreläst eller modererat samtal om konstmusik, estetik och kulturpolitik.