Experimental Music Expo på GAS-Festivalen, 18-20 okt

Medlemmar i RANK och övriga konstmusikintresserade arrangörer bjuds in till GAS-festivalens nya koncept Experimental Music Expo (EME) som äger rum i Göteborg den 18-20 oktober! EME bjuder på konserter i ett mindre format, samtal med det nordisk-baltiska festivalnätverket Fenoba och möten med artister, arrangörer och publik.

Under tre dagar presenteras 14 internationella artister och ensembler inom experimentell musik på fyra scener runt Stigbergstorget i Göteborg. Tanken med EME är att presentera etablerade och oetablerade nyskapande artister i ett tillgängligt format, för arrangörer såväl som en bredare publik.

Fenoba består av festivalarrangörer och företrädare inom musik och ljudkonst med inriktning mot det nyskapande och experimentella. I samband med att Fenoba-nätverket gästar Göteborg hålls två GAS-Talks, det vill säga festivalinslag där samtalet står i fokus, som är öppna för arrangörer och allmänhet att ta del av. Det ena är Artist Presentations där EME-artister i ett kortformat berättar om sitt konstnärskap. Det andra är ett panelsamtal mellan representanter från Fenoba. Innan panelsamtalet finns även möjlighet att fika, prata och nätverka.

Ni kan läsa mer om schemat för aktiviteterna 18-20 oktober här

GAS-festivalen ser fram emot intensiva, kreativa dagar med mycket möten och idéutbyten mellan arrangörer, musiker och publik.

Share this…
Rulla till toppen