RANK besöker Resonans i Piteå

Kulturföreningen Kluster i Piteå presenterar höstens upplaga av RESONANS Festival 2022 under fyra dagar, från torsdag 29 september – söndag 2 oktober.

Festivalen äger rum i Studio Acusticum, där vi under dessa dagar bland annat får njuta av Kerstin Frödins stycke ”The Conference of the Birds”, deltaga i workshops i extended piano och soundpaintings med Tinna Thorsteinsdóttir och Jostein Stalheim, lyssna till Ansgar Bestes ”Organ(mag)ical Dialogues”, ”To the Future” med Sinfonia 941 och konserter med Cedrik Fermont, Dora Bleu, Periklis Tsoukalas samt Stefan Östersjö, Jostein Stalheim och Nguyễn Thanh Thủy.

Lördagen 1 oktober håller belgaren Cedrik Fermont också i ett seminarium och strax därefter, med start kl 15:30, håller Kluster och RANK tillsammans med representanter från LTU/Musikhögskolan, Norrbottensmusiken och Studio Acusticum i ett panelsamtal med diskussion kring vilken typ av nätverk och samarbeten som finns uppe i norr och hur det är att arrangera i ”periferin” i förhållande till storstadsscenerna.

Medlemmar i RANK kommer också upp och närvarar i diskussionen, men eftersom det för många är långt att ta sig upp så kommer samtalet även att streamas på förbundets Facebook-sida. Det kommer vara möjligt att närvara live via stream eller att se samtalet senare i lugn och ro på RANKarkiv.

Share this…
Rulla till toppen