Öppet för ansökan om krisstöd!

Kulturrådet har nu öppnat för ansökan om ekonomiskt stöd för inställda eller uppskjutna konserter för perioden 1 juni – 30 september. Deadline för ansökningar från arrangörer och konsertområdet är 29 oktober.

Krisstödet söks och delas ut på samma sätt som förra omgången i våras. En nyhet är dock att bidraget nu omfattar fler slags organisationer och yrkesgrupper som har sina huvudsakliga intäkter från kulturevenemang, till exempel leverantörer av scenteknik, samt aktörer som drabbats av inställd internationell verksamhet.

Ett vägledande test om er verksamhet kan söka stödet samt länk till ansökningshandlingar finner ni här.

Kulturrådet öppnar dessutom för ytterligare ”Krisstöd för särskilda behov i kulturlivet” där man kan söka verksamhetsbidrag och projektbidrag till främjande insatser och till smittsäkra kulturevenemang. Deadline för musikområdet är 5 november. Mer om detta stöd hittar ni här.

Stöden är tillsatt av regeringen och ska lindra den akuta ekonomiska krisen, stimulera till återhämtning och säkra en bredd av uttryck i hela landet. Totalt har Kulturrådet 480 miljoner att dela ut innan årskriftet.


Share this…
Rulla till toppen