Höstmöte 18 november, Göteborg

Det är hög tid för RANKs medlemmar att träffas fysiskt igen, som ett slags manifestation mot detta tråkiga zoomande och teamsande. I år samlas vi i Göteborg, i nära anslutning till Levande Musiks hearing om konstmusiklivets villkor, som äger rum på fredagen. Det samtalet kommer att kretsa kring möjligheten till fleråriga stöd, internationaliseringen av konstmusiken och om regionala satsningar. Med andra ord är det frågor som berör oss alla.

Lördagen 18 november, kl. 14-17, samlas representanter från RANKs arrangörskår i en lokal i Folkteaterns hus vid Järntorget. Huvudsyftet är såklart att vi träffas och knyter kontakter, men vi tänkte också ta tillfället i akt att ta tempen på situationen – Hur mår konstmusiken idag? Var finns uppförsbacken? Vad kan vi göra för att synas mer och hur ser stöden ut?

På tal om att synas kommer RANK att presentera vår satsning på en konsertportal, som vi hoppas ska samla alla era evenemang på ett ställe. Förbundet har också sammanställt siffror på hur de statliga stöden ser ut för våra medlemmar och hur utvecklingen sett ut innan och efter pandemin. Siffrorna för verksamhetsår 2024 ser mycket bra ut, men det är knappt hälften av våra medlemmar som årligen söker verksamhetsstöd. Varför inte fler? Vi vill gärna hjälpa upp detta och det är väl värt för oss alla att träffas och diskutera förutsättningarna.

Enligt god tradition subventionerar RANK för 1 representant per medlemsförening med resa och boende och vi ser gärna att fler från respektive förening kommer. Anmälan sker genom RANKs verksamhetsledare, mer om detta i utskicket som tidigare nått ut till er.

Låt oss göra denna helg till vår RANK-mobilisering!

Share this…
Rulla till toppen