Svensk Musikvår! 17 mars – 27 mars

För sjätte året i rad bjuder festivalen Svensk Musikvår med Jörgen Pettersson som outtröttlig festivalgeneral på tio dagar av spännande och nyskriven konstmusik.

Årets festivalprofil är 250-årsjubilerande Kungl. Musikaliska Akademien som utropat 2021 till #musikensår. I samarbetet med akademien vill festivalen fokusera på det musikaliska nyskapandet och verksamhet som bidrar till att lägga grunden för kommande generationer svenska musiker, musikskapare och lyssnare.

Självklart så blir det live-stream som gäller så att alla kan följa festivalen oavsett var man bor och oberoende av pandemin. Titta in på festivalens hemsida för att se det digra programmet och länkar till konserter! Premiär torsdagen 17 mars, kl 19:30 med uruppförandet av Eva Sidén och Jens Hedmans Spiritual Matter som framförs i Sofia Kyrka.

Share this…
Posted in

Johan Redin

Johan Redin är RANKs verksamhetsledare som kämpar för föreningarnas möjligheter att upprätthålla arbetet med att bredda utbudet inom det svenska musiklivet. En del av er har säkert träffat Johan i hans tidigare arbete med tidskrifterna Nutida Musik och Soundofmusic, eller i offentliga sammanhang där han föreläst eller modererat samtal om konstmusik, estetik och kulturpolitik.