GAS-festivalen

Kontaktinformation

Göteborg
Staffan Mossenmark
031-7734087
  

GAS - Göteborg Art Sounds - är den återkommande festivalen som från och med 2010 arrangeras i början av maj varje år. Senaste upplagan gick av stapeln mellan 3-9 maj 2010 och bjöd på ett 50-tal programpunkter utspridda över 13 scener i och omkring Göteborg.

Festivalen har existerat sedan 1999 och har presenterat artister som Laurie Anderson, Sonic Youth, London Sinfonietta, Tan Dun, Pharoah Sanders, Phill Niblock, Keith Rowe och William Basinski för att bara nämna ett fåtal. GAS-festivalen innebär uruppföranden, konst- och improvisationsmusik, ljudinstallationer, noise, drone, kammarmusik, seminarier och samtal, musikaliska möten och krockar.

GAS presenterar internationella akter av hög konstnärlig kvalitet och står för ett alternativ till en urvattnad underhållningskultur. Med ett ben i historien och ett i samtiden blickar vi framåt.

Konstnärlig ledare för festivalen är kompositören och ljudkonstnären Staffan Mossenmark. Festivalens operativa ledning består idag, förutom Staffan Mossenmark, av Staffan Svensson – ekonomi, Malin Enberg – projektledning och Dag Rosenqvist – festivalkommunikation.

  

På gång hos GAS-festivalen

Till exempel, 2017-12-15
Det finns inga händelser.