Nymus

Härnösand
Peter Lyne
0706-109703

Föreningen NYMUS (Ny musik) i Härnösand är Sveriges nordligaste renodlade arrangör för nutida konstmusik och har under åren presenterat många av landets främsta musiker inom den nya svenska konstmusiken. Konserterna, ca 10 - 15 per år, sker bl a på Härnösands folkhögskola och Länsmuseet Murberget. På Härnösands folkhögskola finns sedan 1998 en studio för elektroakustisk musik.

Föreningen NYMUS har som målsättning att bevaka utbudet av nutida musik samt arrangera konserter av såväl lokala tonsättare, som tonsättare på riksplanet. Föreningen har ett fruktbart samarbete med Scenkonstbolaget/musik när det gäller musik i allmänhet och elektroakustisk musik i synnerhet.

Under 2006 startades projektet EKO, en kompositionsutbildning för ungdomar mellan 14 - 25 år, med medel från Allmänna Arvsfonden och i samverkan mellan NYMUS, Kapellsberg/Härnösands Folkhögskola och Musik i Västernorrland.

Konstnärligt ansvarig för NYMUS är kompositören Peter Lyne, föreståndare för musiklinjen Kapellsberg och även ordförande i RANK.

På gång hos Nymus

Till exempel, 2017-04-26